Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:13

Ограничават струпването на възрастни на открито

Генерал-майор проф. д-р В. Мутафчийски Генерал-майор проф. д-р В. Мутафчийски

67 са вече заразените у нас. Това е с петима души повече спрямо вчера вечерта. Това съобщи началникът

на Централния оперативен щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг в Академията.

„Рано сутринта имахме среща с премиера и обсъдихме предприетите до момента мерки, до момента повечето хора ги спазват. Въпреки това ситуацията от последните дни с опашките пред магазини ни принуждава да предложим на премиера да се вземат допълнителни рестриктивни мерки, а именно – повече от двама възрастни да не се събират заедно на открити пространства.

При струпване на опашки пред хранителните магазини хората трябва да бъдат на поне два метра един от друг, и при стриктно спазване на мерките вътре в самите магазини.

„Това не се отнася за промишлените предприятия – там има специални мерки. Например, ВМА работи на дву-и триекипен принцип – има екипи на разположение, но те са на повикване от вкъщи, и където е възможно – на дистанционна работа. За период от една седмица се сменят екипите, като при проява на зараза целият екип се поставя под карантина. И без това има забрана за планов прием, за женски и детски консултации, и т.н.", допълни ген. Мутафчийски.

Централният оперативен щаб обмисля и мерки за фирмите за кетъринг, които приготвят и доставят прясна храна, както и нови мерки при доставките на храни и продукти с ТИРове от други страни. Предложението на щаба е пристигащите български шофьори на ТИРове, които разтоварят стоката си у нас и нямат други последващи курсове, да бъдат поставени под карантина. Следващият обмислян вариант е шофьор на ТИР, който пристига, разтоварва и поема следващ курс, да се подлага на пълна социална изолация, и ще може да поеме следващ курс при пълно здраве. При третия вариант ако шофьорът е чужденец, има право да напусне страната най-късно до 12 часа.

Последно променена в Вторник, 17 Март 2020 17:00
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 141 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...

  1. ТОП
  2. КОМЕНТАРИ
  3. ТАГ