Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:50

Протести против стратегията за закрила на детето в няколко градове

Протести против стратегията за закрила на детето в няколко градове Снимка: © Лудогорие инфо

Стотици протестиращи срещу стратегията за закрила на детето блокираха бул. "Цар Освободител" пред сградата на Народното събрание

в столицата, предаде "Фокус". Те носеха български трибагреници и транспаранти, на които пише "Stop Barnevernet Ideology" ("Стоп на Барневерн идеологията"). Според демонстрантите с тези промени ще се стигне до извеждане на детето от семейството.

Протести срещу стратегията се проведоха и в други градове. В Бургас протестиращите спряха за кратко движението на кръстовището между бул. "Сан Стефано" и ул. "Александровска". Със скандирания и пеене на националния химн, демонстрантите изразиха недоволството си.

"Най-големият проблем си остава - намесата на държавата в семейството, изземване на функцията на родителя в полза на държавата, приравняване на родителя до обслужващия персонал на детето, разрушаване авторитета и връзките. Не по-малък проблем е насилствената промяна на фундаменталните ценности, утвърждавали се с хилядолетия. Проблем е контролът на родителите, следенето под лупа и под предтекст закрила на децата. Проблемът е, че отглеждаме само физически, без чувство за морал и съвест", отбеляза един от организаторите Бисер Русимов.

Протестиращите в Бургас съобщиха, че възнамеряват да се присъединят към националния протест срещу промените в Закона за закрила на детето, който ще се проведе в столицата на 28 септември.

Шествие по централните улици проведоха и протестиращи във Варна.

Протестите са против опита за внедряване на идеологията на норвежката социална служба Барневерн в целия свят, предимно в бедните държави, коментираха протестиращи във Варна. Според организаторите на протеста там, децата реално са пленници на системата.

Последно променена в Събота, 07 Септември 2019 20:54
Оценете
(1 глас)
Прочетена 399 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...