Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:39

ВМРО иска обществен дебат за разширяване на института за неизбежна самоотбрана Избрана

ВМРО иска обществен дебат за разширяване на института за неизбежна самоотбрана Снимка: © Лудогорие инфо

ВМРО ще инициират в началото на другата седмица обществен дебат за законодателни промени в НК, които ще изискват институтът на неизбежна самоотбрана да бъде разширен.

Това става ясно от съобщение изпратено от пресцентъра на партията.

Поводът за инициативата е случаят от преди два дни в Пловдив, когато криминално проявен мъж е убит в условия на самоотбрана, уточняват от ВМРО, както и заради други подобни инциденти.

За разширяването на статута се е обявил и евродепутатът и зам.-председател на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки в своя публикация в социалните мрежи, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

"Когато бъде нападнат с нож в дома си, всеки български гражданин има правото и задължението да защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си", пише Джамбазки. Той допълва, че би покрил разходите по организирането на най-добрата защита на д-р Иван Димитров задържан за убийството.
По думите на Джамбазки неприкосновеността на частната собственост трябва да бъде пазена от закона. Той допълва, че незабавно трябва да се приемат промени, които да разширяват обхвата на неизбежната самоотбрана, за да могат гражданите да се защитават.

Последно променена в Понеделник, 05 Март 2018 00:18
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 471 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...