Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 6:07

Наложен е запор на имущество на бизнесмена Иво Прокопиев Избрана

Иво Прокопиев Иво Прокопиев

Наложен е запор върху имущество на Иво Прокопиев, на съпругата му и фирмите му, съобщиха от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) на пресконференция.

Председателят на комисията Пламен Георгиев посочи, че съдът в Бургас е уважил изцяло иска на комисията по запор на имущество за около 200 млн. лева.

Несъответствието доход-имущество на Прокопиев е около 14 милиона лева, изчислили от КОНПИ. До сумата от близо 200 милиона лв. се стигнало след проверка на имот в Созопол, вноски по сметки, дарения, дивиденти от финансов холдинг, увеличение на капитал на дружество, обясниха от комисията.

Георгиев разказа за нарушение на приватизационна процедура от страна на Прокопиев и близки до него. За да бъдат придобити евтино акции на "Каолин"АД, имало дори фиктивно назначени.

Членът на КОНПИ Лилиана Терзиева е била на особено мнение и не е била съгласна с другите четирима от комисията, подписали документите по казуса.

Върху Комисията имало безпрецедентен натиск чрез медиите, оплака се Пламен Георгиев. Да се говори чрез медиите и да се изнася класифицирана информация, и да се влияе върху независим орган е нередно, каза Пламен Георгиев и допълни, че имало теч на информация. ДАНС ще установява как е станало това.

Последно променена в Вторник, 12 Декември 2017 19:28
Оценете
(1 глас)
Прочетена 184 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...