Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 9:34

Глобяват собственик на пицария заради авторски права за музика

Глобяват собственик на пицария заради авторски права за музика Снимка: © Ludogorie Info

Глоба от 2000 лева ще плати собственикът на пицария в Кюстендил, защото в заведението е пускана музика, без да има сключен договор с автори или с организации за

колективно управление на авторските права, постанови Административният съд.

Първоначалната санкция, наложена от инспектори на Министерство на културата е била по-висока - 2500 лева, собственикът на обекта обаче обжалвал, съобщи БНР.

На 11 ноември 2013 година инспектори проверили пицарията на бул. "България" в Кюстендил е установили, че в заведението от телевизор звучали записи на чужди изпълнители. Собственикът на комплекса не представил документи за уредени авторски права и му съставили акт. Авторите на песните са установени впоследствие, като за съда е останал неясен способът за това, пише в решението.

С 2500 лева беше глобен и от Министерството на културата и собственикът на гостилница, отново на централния бул. "България" в Кюстендил. Причината е, че е пускал хитове на български изпълнители, без да е платил по Закона за авторските права. Собственикът редувал на тонколоните, с усилвател, включен към компютър, "Моля се аз" в изпълнение на Силвия Кацарова и Васил Найденов, "непознати улици" на "Мери Бойс Бенд", "Луна спи" на Нети, както и песни на Мадона. Нямал обаче никакъв договор.

Със същата глоба е санкционирано и друго заведение в центъра на Кюстендил, по-известно като "Виенския салон".

Последно променена в Понеделник, 13 Юли 2015 17:40
Оценете
(1 глас)
Прочетена 758 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...