Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:52

Възрастен мъж бе открит мъртъв след пет месеца в неизвестност Избрана

Възрастен мъж бе открит мъртъв след пет месеца в неизвестност Снимка: © БГНЕС

Възрастен мъж, изчезнал преди пет месеца, бе открит мъртъв в русенското село Щръклево. По първоначална информация

той е загинал при нещастен случай, след като е бил ударен от ток.

Пенсионерът е починал в дома си, но тъй като е бил под покрива, при първоначалното претърсване на къщата му не е бил открит и пет месеца е бил издирван напразно от полицията.

67-годишният Борис Долмаков е видян за последно в началото на миналия ноември. Той е живеел сам, след като брат му е починал. Съседите и служителите на социалния патронаж са подали сигнал до полицията, че не е вземал храната си и не е у дома си. Роднините му не са пожелали да го обявят за издирване, тъй като не са се интересували от него, казват местните хора.

Тялото на бившия електротехник е открито, след като от къщата е започнала да се носи неприятна миризма. Негов бивш колега установява, че тя идва откъм покрива и маха няколко керемиди, при което отдолу намира трупа. Незабавно е извикана полиция. Предполага се, че неизправна ел.инсталация е довела до смъртта на пенсионера, който е докоснал жици с повредена изолация. Точната причина ще бъде изяснена след аутопсията.

Институциите споделят, че подобни случаи, когато не близките, а социалните работници подават сигнали за изчезнали хора, стават все по-чести в малките населени места. Възрастните хора, които живеят далеч от децата и роднините си, умират самотни у дома си, а единственият признак, че нещо не е наред, е недокоснатата храна, оставена от социалния патронаж.

Последно променена в Четвъртък, 19 Април 2018 12:37
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 2911 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...