Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:49

МВР припомня правилата за пътуване при усложнена обстановка Избрана

МВР припомня правилата за пътуване при усложнена обстановка Снимка: © Ludogorie Info

Основни правила за пътуване и поведение при усложнена зимна обстановка припомнят от МВР.

Не се придвижвайте извън населените места сами и пеша.

Ако необходимостта все пак го налага, обличайте топли дрехи, обувки и ръкавици. Със себе си е добре да носите суха храна и термос с топла напитка. При умора не бива да се спира за почивка, а да се придвижим до най-близкото населено място.

Движението при виелици трябва да става далеч от сгради и далекопроводи, стълбове и дървета.

Ако пътувате с автомобил, преди да сте тръгнали проверявайте изправността му и заредете достатъчно гориво. Снабдете се с въже, лопата и брадвичка. Превозното средство трябва да е снабдено със зимни гуми, вериги и да е с изправни светлини. Шофирането трябва да става бавно и внимателно, когато се преминава покрай сгради, близо до електропроводи и дървета.

Ако обстановката продължи да се усложнява, е добре да спрете в най-близкото населено място и да изчакате преминаването на снежната виелица или нормализирането на ситуацията.

Не използвайте двигателя на спрения автомобил за отопление, а при крайна необходимост това да става за кратко време, като в купето се осигури достъп на чист въздух.

Измръзналите части на тялото се разтриват със спирт и леко се масажират. Не се разтриват със сняг - това усилва охлаждането и може да нарани кожата.

При измръзвания от втора, трета и четвърта степен се налага транспортирането на пострадалите до болнично заведение, на същите се поднасят топли и силно подсладени течности.

Стриктно трябва да се следват указанията, разпорежданията и съветите на служителите на Министерството на вътрешните работи и пътните служби.

Продължава да е сериозна ситуацията на пътя Карнобат и Айтос, се отбелязва още в съобщението. На място пътни полицаи оказват помощ на пътуващите в превозните средства. Продължават действията по изтеглянето на автомобилите, което се извършва с помощта на верижна техника. Извършена е евакуация и е оказана пряка помощ на стотици хора, оказали се в снежния капан.

Последно променена в Събота, 31 Декември 2016 18:09
Оценете
(1 глас)
Прочетена 508 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...