Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:45

15 години от трагедията пред "Индиго"

15 години от трагедията пред "Индиго" Снимка: © БГНЕС

Днес се навършват 15 години от трагедията пред столичната дискотека "Индиго".

При инцидента, станал преди 15 години, загинаха 7 деца, а 12 пострадаха стъпкани и задушени.

Всяка година на мястото на бившата дискотека (на стадион "Юнак") се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.

БГНЕС припомня, че осъдени за трагедията пред дискотека "Индиго" на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги. Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов - глоба от 3000 лева. Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти.

На 20 декември 2002 година Софийският апелативен съд прекрати делото и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Последва и второ връщане на делото. Процесът бе насрочен за трети път на 30 март 2006 година. Ден преди това прокуратурата внесе за трети път обвинителния акт.

Последно променена в Събота, 24 Декември 2016 18:06
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 515 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...