Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:04

Павлова: Очертава се горещо лято, с много ремонти

Лиляна Павлова Лиляна Павлова

Очертава се горещо лято, с много ремонти по цялата пътна мрежа. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова,

предаде Агенция БГНЕС.

Павлова подчерта, че за пръв път от 20 г., освен бюджета за кърпене на пътища, ведомството разполага със 100 млн. лв. за цялостни ремонти. Затова през лятото пътуването ще бъде по-трудно. Цялостните ремонти започват на 1 юни, а заради летния сезон през юли и август ще се извършват само текущи и частични ремонти. Цялостните ремонти ще започнат отново на 1 септември.

Ако всичко върви по план, ремонтите по АМ "Тракия" трябва да приключат до 1 юни и само виадуктите да бъдат ремонтирани след края на летния сезон. За сметка на това реконструкциите по АМ "Хемус" ще бъдат осъществени предимно през септември и октомври.

Павлова обяви още, че държавата е похарчила 55.7 млн. лв. за зимно поддържане. За неизпълнение на договорите са наложени и глоби в размер на 280 хил. лв. в областите Враца, Видин, Плевен, Ямбол, Смолян, Кърджали и Варна.

Регионалният министър подчерта, че министерството разполага със средства за частично довършване на АМ "Хемус", а парите ще отидат за участъка Шумен – Белокопитово. Освен това след края на големите ремонти, държавата ще дари на общините около 60 000 куб. фрезован материал, който струва близо 1,2 млн. лв. и се използва за изкърпване на дупките.

Директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров обяви, че през април са инвестирани 5 млн. лв. в ремонта на пътища. Толкова са парите, заделени за май. От тях 3.8 млн. лв. ще отидат за изкърпване, а 267 хил. лв. за отстраняване на масово избуялата растителност.

В началото на юни ще се пристъпи към изкърпването на третокласната пътна мрежа и основно големите дупки. Благодарение на отпуснатите средствата за рехабилитация на старите участъци от магистралите, около 4 млн. лв. ще бъдат инвестирани отново в ремонта на пътната мрежа от по-нисък клас.

Последно променена в Сряда, 13 Май 2015 15:38
Оценете
(1 глас)
Прочетена 842 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...