Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:41

Московски: Ще ревизираме решението за спиране на влаковете

Ивайло Московски Ивайло Московски

Ще отменим решението за спиране на обявените за това влакове и ще ревизираме спрените досега 38, може би не в пълен обем. Това заяви пред журналисти

в парламента транспортният министър Ивайло Московски. Той уточни не се предвиждало спиране на други влакове.

Московски е разговарял с финансовия министър Владислав Горанов, тъй като все още от Брюксел няма нотификация за одобряване на държавна помощ за компанията и блокираните 40 млн. лв. не могат да бъдат прехвърлени към общата сума на субсидията. Намерихме за по-разумно те да бъдат прехвърлени към общата сума на субсидията, ще го направим с едно постановление на Министерския съвет и по този начин ще отменим решението за спиране на обявените следващи влакове и ще ревизираме спрените досега, разясни министърът.

До средата на февруари ръководството на БДЖ ще изработи решение за финансовото стабилизиране, оздравяване и развитие на железниците. То щяло да съдържа и инвестиционна програма поне с хоризонт до 7 години. Това е и изискване на ЕК, за да одобри държавната помощ за железниците. Те/ в Брюксел/ имат право, защото е безсмислено всяка година да ходим и да искаме да одобряват финансова държавна помощ без да имат гаранция, че дружеството ще бъде оздравено и стабилизирано, отбеляза Ивайло
Московски. След това в рамките на 4 месеца документът ще влезе в парламента, ще получи някакво институционализиране и след това, без значение кой е на власт, да спазва тази инвестиционна и оздравителна програма, обясни транспортният министър.

Той обаче подчерта, че най-вероятно ще има и мерки, с които синдикатите трябва да се съобразят, някъде - оптимизация, на други места допълнително ще се наложи да се назначават хора. Това ще стане в оперативен порядък следващите месеци. По думите на Ивайло Московски, трябва да се гарантира за следващите години една сравнително добре развита на средно ниво европейска железница. Така или иначе инфраструктурните проекти са в ход и ще станат в края на тази и началото на следващата година.

Последно променена в Петък, 16 Януари 2015 15:54
Оценете
(1 глас)
Прочетена 1002 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...