Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:35

Борисов: Всички данъкоплатци плащаме за 10 човека да се возят в 1 влак

Борисов: Всички данъкоплатци плащаме за 10 човека да се возят в 1 влак Снимка: © Sofia-Press, Христо Пенев

Убеден съм, че ние знаем, че година за година в сектора на железниците поради липсата на реформи и добро управление са се трупали милион след милион огромни задължения.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в НС, предаде Агенция БГНЕС.

Лесно мога да ви върна на 2006 г., вие сте взели влакове, а не сте ги платили и ние сега се опитваме да ги плащаме, обърна се към БСП Борисов.

В бюджета има 10 млн. повече за тази година, но ние трябва да плащаме за мотрисите Сименс, не сме ги платили като държава още. Отнякъде тези пари трябва да ги вземе, за да ги платим, каза Борисов. Тези опити правим. Има места, където много малко хора се възползват от 100 тона влакове, които се движат по линиите. Локомотиви има, които трябва да бъдат спрени, вие знаете колко струва един нов локомотив, той трябва да е заложен в бюджета, за да го купим, посочи Борисов.

Днес на МС съм възложил и на Горанов, и на Московски да се видим със синдикатите и браншовите организации, няма място, където да позволя да останат без транспорт хората. Ако някъде трябва да се редуцира броят на влаковете или да бъдат по-нарядко, ще бъде направено, заяви Борисов.

Всички данъкоплатци плащаме за това 10 човека да се возят в един влак, това може да го прави и друг вид транспорт. Вие не сте се справили по тези тема, обърна се към опозицията Борисов. Той добави, че милиард и половина поне трябват за БДЖ, за железниците, за да се каже, че проблемите са изчистени. "А те няма откъде да се вземат. Предлагам да се проведе в Комисията по транспорт диалог с общините и това съм го разпоредил", подчерта Борисов.

Най-лесно е и най-популистки е веднага да преразпределим 40 млн., заложени да плащаме Сименс-ите, ще ги прехвърлим на 2006 г. да сте ги платили и няма да има проблем. И това ми е крайният вариант, ако продължавате да ми напомняте, каза още Борисов.

Последно променена в Сряда, 14 Януари 2015 22:01
Оценете
(2 гласа)
Прочетена 866 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...