Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:12

Земеделците, които не търгуват с горива, отпадат от Закона за горивата

Земеделците, които не търгуват с горива, отпадат от Закона за горивата Снимка: © Лудогорие инфо

Земеделците, които не извършват търговия с горива и нефтени продукти, отпадат от Закона за горивата.

Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов в МС след поредното разглеждане на текстовете, предаде Агенция БГНЕС.

Променени са също изискванията за зареждане на техниката в мините. Допуска се да има вътрешни обекти, известни още като ведомствени бензиностанции. Разрешава се мобилни автомобили да зареждат машините в галериите.

За строителите при определени категории се допускат преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще знае къде се намират.

Предстои до седмица текстовете да се изпратят за дебат в парламента, съобщи Караниколов. Обект на обсъждане ще бъде сумата за регистрация на лицата. В момента се изискват 500 000 лева за всички търговци независимо от оборотите. Обект на обсъждане са три предложения – да се запази настоящата сума, да става според приходите на годишна база, или според процент от оборота.

При извършване на нарушение от обекти, регистрирани по закона или от ведомствените бензиностанции, ще се издава забрана този обект да не функционира 3 години, съобщи още министърът.

Министър Караниколов очаква наредбата към закона да бъде приета до началото на януари, за когато беше веднъж отложено влизането в сила на текстовете. "Най-важното е всички да се регистрират и не виждам причини наредбата към закона отново да бъде отложена.

Последно променена в Четвъртък, 21 Ноември 2019 11:26
Оценете
(1 глас)
Прочетена 358 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...