Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:55

Лукарски: Горивото по бензиностанциите е по-качествено

Лукарски: Горивото по бензиностанциите е по-качествено Снимка: © БГНЕС

Горивото, което се продава по бензиностанциите е по-качествено. Проверките за качеството на горивата продължават. Искам да уточня - 1% са нарушенията които са отчетени по броячите.

По отношение на качеството – нарушенията, открити при проверките са 7%.

Това каза пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Нарушенията не са концентрирани в някакъв регион - те са в София, Варна, Пловдив – навсякъде, подчерта министърът. Проверките са 1000, както вече казах. Проверките се правят регулярно, целта на проверките не е кампанийна, увери той.

За срива на цената на бензина веднага след проверките Лукарски свърза това с понижаването на цените на международните пазари. Цената на горивото в България се определя на пазарен принцип, каза той. В Австрия има държавни фирми, които дистрибутират горива и там може такива фирми да държат цени близки до производствените. В България не е така, обясни Лукарски и изрази удовлетвореност, че българинът е започнал да има отношение за цените на горивата.

Част от нарушенията, които засякохме, са от сървъра на бензиностанциите към сървъра на НАП. Искаме да има контрол, който да засича данните по зареденото гориво и това, което постъпва в НАП. В момента двете агенции – по метрология и Митници не могат да контролират този процес, поясни още икономическият министър.

Последно променена в Вторник, 01 Септември 2015 10:32
Оценете
(2 гласа)
Прочетена 806 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...