Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:15

Зърнопроизводители в Лудогорието сигнализират за трудности в сектора

Зърнопроизводители в Лудогорието сигнализират за трудности в сектора Снимка: © Лудогорие инфо

Управителния съвет на Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието сигнализира, че проблемът с екстремалните климатични условия

тази година създава редица трудности, съобщиха от неправителствената организация. Изразена беше тревога заради пораженията, нанесени от сушата върху посевите и щетите, които понасят земеделците в област Разград от това.

Управителният съвет е решил да препоръча на Националната асоциация на зърнопроизводителите да бъдат събрани данни за добивите по видове култури и по землища и ползватели, за да се придобие по-точна представа за ситуацията в областта и страната, за да бъде направен обективен анализ и да се вземат адекватни мерки.

Обсъден е бил и въпросът за плащанията от страна на зърнопроизводителите за ползване на полските пътища, които са общинска собственост. Предстоят разговори с общинските администрации и общинските съвети за решаване на възникнали проблеми с неправомерно определени според сдружението такси, над средно рентните плащания.

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, който е участвал в заседанието по покана на председателя на управителния съвет на сдружението Мариела Йорданова, е бил запознат с актуалните проблеми в сектора на зърнопроизводството. Той е изразил готовност за съдействие за решаване проблемите на зърнопроизводството, като основен сектор в икономиката на област Разград, създаващ голяма част от брутния вътрешен продукт.

Последно променена в Петък, 07 Август 2020 16:05
Оценете
(1 глас)
Прочетена 403 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...