Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:50

При предсрочно прекратяване на договор с мобилeн оператор - заплащате 3 месечни такси Избрана

При предсрочно прекратяване на договор с мобилeн оператор - заплащате 3 месечни такси Снимка: © Лудогорие инфо

При предсрочно прекратяване на договорите с мобилните оператори клиентите ще заплащат три месечни такси. Това съобщи днес

във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, който участва в приемна на комисията в крайморския град.

Той уточни, че след дълги разговори и с приноса на Комисията на защита на потребителите, са били убедени два от операторите - ако искаш да си прекратиш предсрочно договора, да заплатиш неустойка за три месеца, независимо колко остава от него. Божков каза, че вчера е имал разговори с представители и на третия оператор. Те също са заявили, че са предприели стъпки и до два месеца ще въведат това правило. Той допълни, че това означава, че всеки оператор ще се стреми да прави по-атрактивни оферти, с по-разнообразни и качествени услуги.

Божков каза още, че по отношение на операторите има още едни голям проблем и това е покритието. По думите му на територията на Варна ще бъдат изградени още 8 допълнителни станции на мобилни оператори, както и още четири в общините около областния център. По думите му това ще повиши качеството на услугата.
Божков коментира, че по данни на българските мобилни оператори от 8 до 18 пъти се е повишило потреблението на дадената услуга в чужбина след влизането на новите правила за роуминг. Той каза, че по отношение на роуминга в комисията има около 140 жалби.

Последно променена в Петък, 01 Септември 2017 22:00
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 650 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...